Vés al contingut

logotip del premi en blanc i amb ombra

imatge segona edició del premi pensar més

Des del 27 d’abril i fins al 15 de setembre, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, l’Associació Gabriel Ferrater i la Universitat Autònoma de Barcelona obren el termini de presentació d’originals al segon Premi d’Assaig Jove «Pensar més», en memòria a l’escriptor Gabriel Ferrater. Les inscripcions es poden realitzar a través d’un formulari en línia, habilitat a la pàgina web del guardó, al qual es poden presentar autors i autores de fins a 35 anys. L’obra guanyadora serà premiada amb 6.000 euros i el Servei de Publicacions de la UAB editarà el llibre en versió paper i digital.

Els assajos que optin al guardó han d’estar escrits en català, tenir una extensió d’entre 250.000 i 500.000 caràcters, ser originals i inèdits i no haver estat guanyadors d’anteriors premis. Tot i que la temàtica de les obres és oberta, ha de mantenir la voluntat reflexiva o pràctica, amb rigor i finalitat divulgativa, tot seguint l’esperit creatiu i comunicador de Gabriel Ferrater.

El guardó es va convocar per primera vegada el setembre de 2022 i està dedicat a la figura intel·lectual de Gabriel Ferrater i al llegat que ha deixat la seva obra literària i el seu pensament. Vol ser un homenatge a l’esforç que va esmerçar a ajudar els poetes, els alumnes i els lectors més joves a «pensar més». Amb aquest premi, els organitzadors volen promoure l’escriptura i el pensament crític entre els joves (escriptors, estudiants universitaris i investigadors) interessats en qualsevol branca del saber, i així contribuir a desenvolupar l’escriptura científica, la intel·ligència i la imaginació, tal com va fer Gabriel Ferrater en els seus textos, les seves conferències i les seves lliçons universitàries.

L'autor que mira de reüll: la tradició a la literatura moderna i postmoderna, de la professora de Filologia Espanyola de la UAB Miriam Ruiz-Ruano, va ser l'obra guanyadora de la primera edició del Premi. El 3 de maig passat es va presentar el llibre, editat pel Servei de Publicacions de la UAB dins la col·lecció «Pensar més», a la llibreria La Salvatge de Sant Cugat del Vallès. L’obra que resulti guanyadora de l’edició del premi de 2023 correspondrà al segon volum de la col·lecció.

Etiquetes